Foto: Martin Åhlin

The Magnettes släpper nya singeln “Monster”

Norrbottens coolaste band, indielektroniska The Magnettes, som Zero hade nöjet att få prata med häromåret (läs gärna vår intervju här) är tillbaka med en ny singel.

Denna heter ”Monster” och kombinerar new wave-stämningar med doo-wop-körer, old-school-syntar, blås och organiska retrobeats.
– ”Monster” handlar om det där flirtiga, sexiga, plågsamma stadiet av ”will-they-won’t-they”, berättar Rebecka Digervall. Du är ett vrak och försöker avfärda känslor som bara växer och växer.
Vi har varit där för ofta, medger Sanna Kalla. Blodet rusar, hjärtat sprängs och det är både den bästa och den värsta känslan…

”Monster” släpps med en femtiotalsinspirerad TV-noir-video regisserad av Martin Åhlin, där The Magnettes fortsätter utforska sin förkärlek för retrolooks och cinematisk estetik.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

The Magnettes – “American”

Pajalas briljanta elektroniska indieband, The Magnettes, som Zero hade nöjet att få prata med i …