Sunday , September 25 2022
Foto: Martin Åhlin

The Magnettes släpper nya singeln “Monster”

Norrbottens coolaste band, indielektroniska The Magnettes, som Zero hade nöjet att få prata med häromåret (läs gärna vår intervju här) är tillbaka med en ny singel.

Denna heter ”Monster” och kombinerar new wave-stämningar med doo-wop-körer, old-school-syntar, blås och organiska retrobeats.
– ”Monster” handlar om det där flirtiga, sexiga, plågsamma stadiet av ”will-they-won’t-they”, berättar Rebecka Digervall. Du är ett vrak och försöker avfärda känslor som bara växer och växer.
Vi har varit där för ofta, medger Sanna Kalla. Blodet rusar, hjärtat sprängs och det är både den bästa och den värsta känslan…

”Monster” släpps med en femtiotalsinspirerad TV-noir-video regisserad av Martin Åhlin, där The Magnettes fortsätter utforska sin förkärlek för retrolooks och cinematisk estetik.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Magnettes

The Magnettes videoaktuella

Elektropopduon The Magnettes släpper en ny video.