The Magnettes – “American”

Pajalas briljanta elektroniska indieband, The Magnettes, som Zero hade nöjet att få prata med i fjol (läs gärna vår intervju här) är tillbaka med nya singeln “American”.

Enligt Rebecka Digervall och Sanna Kalla handlar det om ett romantiserat, bombastiskt eskapistdrama som ekar av Springsteen och Ronettes.

“Vi har problem med USA”,  berättar de. ”Eller kanske med oss själva. Vi älskar det och vi hatar det. Det har alltid varit USA som visat oss vad riktig kärlek är och hur drömlivet ser ut. Vi har varit junkies och svalt allt utan att tugga. Dylan, Denny’s och Dawson’s Creek, tonårsdrama med extra socker, extra salt. Vi drog vår egen verklighet genom ett Hollywoodfilter tills vi sakta men säkert insåg att det vi hade omkring oss var rätt OK.”

Kort sagt är ”American” är en genomtänkt och stark poplåt. Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Krake: videopremiär för “Det vanliga”

Vad sägs om lite postpunkinfluerad indierock med sång på svenska? Krake från Luleå – som …