Friday , October 7 2022

The Magnettes – “American”

Pajalas briljanta elektroniska indieband, The Magnettes, som Zero hade nöjet att få prata med i fjol (läs gärna vår intervju här) är tillbaka med nya singeln “American”.

Enligt Rebecka Digervall och Sanna Kalla handlar det om ett romantiserat, bombastiskt eskapistdrama som ekar av Springsteen och Ronettes.

“Vi har problem med USA”,  berättar de. ”Eller kanske med oss själva. Vi älskar det och vi hatar det. Det har alltid varit USA som visat oss vad riktig kärlek är och hur drömlivet ser ut. Vi har varit junkies och svalt allt utan att tugga. Dylan, Denny’s och Dawson’s Creek, tonårsdrama med extra socker, extra salt. Vi drog vår egen verklighet genom ett Hollywoodfilter tills vi sakta men säkert insåg att det vi hade omkring oss var rätt OK.”

Kort sagt är ”American” är en genomtänkt och stark poplåt. Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Magnettes

The Magnettes videoaktuella

Elektropopduon The Magnettes släpper en ny video.