Tuesday , April 16 2024

Febern och Rebecka Digervall – “Ingentinget”

Nu över till ett intressant samarbete. 

Bakom maskinerna hittar vi Erik Gotfredsen och Anton Jonsson från Luleåbandet Febern, som beskrivits som “syntdrypande VCR-pop från en iskall och blåsig industristad” och “en omöjlig Miami-illusion i ett skoningslöst vintermörker”. 

Bakom mikrofonen står ingen mindre än Rebecka Digervall från Pajalas utmärkta indietronicaband The Magnettes.

Tillsammans skapar de elektronisk pop som både andas åttiotal och har en modern touch. 

Deras låt, “Ingentinget”, föddes i en överhettad studio bland ångande ispåsar på datorn, analoga syntar beslöjade av dammtussar och tankar svarta som videokassetter. Den hanterar uppbrott och texten kröp fram som en förvriden domedagsbest ur väggsprickorna.

Alldeles för intressant för att missa. Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

The Magnettes – “American”

Pajalas briljanta elektroniska indieband, The Magnettes, som Zero hade nöjet att få prata med i …