Friday , October 7 2022
Foto: Joe Hutt

Krake: videopremiär för “Det vanliga”

Vad sägs om lite postpunkinfluerad indierock med sång på svenska?

Krake från Luleå – som består av Fredrik Sjögren (gitarr och sång), Fred Sundström Kanon (trummor), Johan Algander (bas) och Malin Skarin (gitarr) – släppte för drygt ett år sedan den uppskattade EP:n Minnet av en vän.

Krake är nu tillbaka med en ny EP, Det vanliga, som precis som föregångaren bjuder på lika delar nerv, ös, hjärta och smärta.
”Våra låtar är ett försök att få fatt på något om tillvaron. Hur det är att vara människa. Stora känslor som sorg, ilska och glädje, men även mindre och vardagliga känslor som irritation, trötthet eller förvirring”, berättar bandet.

Det vanliga är producerad av Frithiof Stenvall (Tall Blonde) och inspelad i BD Pop-studion i Luleå.

Till titelspåret släpps nu en musikvideo, regisserad av Martin Åhlin, som tidigare jobbat med bland andra Mattias Alkberg och Zero-bekantingarna The Magnettes.

Zero Magazine har fått äran att ha premiär för videon. Ni ser den ovan och hör hela EP:n nedan:

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Magnettes

The Magnettes videoaktuella

Elektropopduon The Magnettes släpper en ny video.