Foto: Joe Hutt

Krake: videopremiär för “Det vanliga”

Vad sägs om lite postpunkinfluerad indierock med sång på svenska?

Krake från Luleå – som består av Fredrik Sjögren (gitarr och sång), Fred Sundström Kanon (trummor), Johan Algander (bas) och Malin Skarin (gitarr) – släppte för drygt ett år sedan den uppskattade EP:n Minnet av en vän.

Krake är nu tillbaka med en ny EP, Det vanliga, som precis som föregångaren bjuder på lika delar nerv, ös, hjärta och smärta.
”Våra låtar är ett försök att få fatt på något om tillvaron. Hur det är att vara människa. Stora känslor som sorg, ilska och glädje, men även mindre och vardagliga känslor som irritation, trötthet eller förvirring”, berättar bandet.

Det vanliga är producerad av Frithiof Stenvall (Tall Blonde) och inspelad i BD Pop-studion i Luleå.

Till titelspåret släpps nu en musikvideo, regisserad av Martin Åhlin, som tidigare jobbat med bland andra Mattias Alkberg och Zero-bekantingarna The Magnettes.

Zero Magazine har fått äran att ha premiär för videon. Ni ser den ovan och hör hela EP:n nedan:

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

The Magnettes – “American”

Pajalas briljanta elektroniska indieband, The Magnettes, som Zero hade nöjet att få prata med i …