Friday , January 27 2023

Vogon Poetry och Social Ambitions – samarbetar på EP:n Time

“Vi har alla en historia som hade kunnat hända när vi var unga, men ibland glider tiden förbi…”

På den nya EP:n, Time, slår sig Vogon Poetry och Social Ambitions samman med två låtar som andas av båda gruppernas sound och filosoferar nostalgiskt om en verklighet som hade kunnat bli. 

EP:n består av de två låtarna “Time” och “Jag vill”, som grupperna knåpat ihop tillsammans och som kombinerar retrodoftande elektronisk pop med modernare tongångar.

”Jag vill” föddes ur en dikt som skrevs på en ovanligt dyster måndag. Versionen på EP:n går under beteckningen “Ultra version”, vilket eventuellt skulle kunna vara en referens till ett tämligen välkänt band i branschen…

Avslutningsvis levererar den schweiziska DJ-duon Mystic Experience en upbeat version av “Time”.

Mycket godis för alla fans av svensk elektropop. Lyssna här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Social Ambitions på resa i yttre rymden!

Härommånaden pratade vi med det svenska elektropopbandet Social Ambitions, som då precis hade släppt sin …