Wednesday , April 17 2024

Vogon Poetry – Deep Thought

Betyg - 8

8

Synthtrion infriar förväntningarna med sin tredje fullängdare.

User Rating: Be the first one !
Vogon Poetry - Deep Thought
Skivbolag: Audite Records

Synthtrion Vogon Poetry har i och med Deep Thought gett ut sin fjärde platta. Den är varierad men jämn, och tankarna/sångerna är som tidigare baserade på en mix av science fiction och det vardagsliv på jorden som de flesta av oss lever. 

Tre singlar från Deep Thought har släppts redan och den fjärde kommer ut så småningom. Dessa är i tur och ordning “Exposed Thoughts”, “Changes”, “Passion” och “Tankar”. Den sistnämnda är bandets första låt på svenska och den visar att Roger Tell, som skriver bandets material, behärskar den svenska lyriken minst lika väl som den engelska. Här gör bandet en fin syntplatta med vemodig stämning i inledande “My Way Out”, “Barren Lands” och avslutande “Changes”, med discodansant rytm och snygg sång i “Passion” som i en bättre värld skulle ha tagit bandet upp på listorna, med lite snabbare pop i “Exposed Thoughts”, med aningen technoaktiga 2Milliways” och överraskande nog, med två riktigt tuffa raketer kallade “The Nightflyer” och “Xenomorph” som kommer mot slutet på cd:n. Mina förväntningar efter det utmärkta förra albumet är infriade till 100%. Trion har t.o.m. vågat mer, de jobbar med olika tempon, har behållit sina snygga melodier och filmsamplingar och helt enkelt krattat manegen för att bli ett av Sveriges stora synthnamn framöver. Nu är det bara att hoppas att Corona-pandemin är över snart så man får se bandet live också. Slutligen, om jag skulle göra ett försök att jämföra Vogon Poetry och dess musik med några andra band skulle jag placera Deep Thought i skivhyllan mellan Erasure och Orchestral Manoeuvres In The Dark ungefär, så gillar ni dessa vågar jag nog påstå att även denna skiva kommer gå hem i era intergalaktiska öron.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”

Stockholmsbaserade duon Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”, ett skimrande och …