Friday , December 2 2022

Social Ambitions – “Beautiful”

Under namnet Social Ambitions har Anders Karlsson och Mikael Arborelius bjudit på ett brett spektrum av syntbaserad musik. Från klassisk elektropop till mer dansanta och minimala experiment.

Det har inte heller saknats framgångar. Debutskivan Almost Gone fick toppbetyg i Dagens Nyheter och nominerades för “Best Album” på Manifestgalan 2011. Även den senaste fullängdaren, A New Frontier, har hyllats på diverse musiksajter.   

Duon släpper nu sin första singel 2021. Nya ”Beautiful” är en livsbejakande popkaramell. Anders och Mikael beskriver den enligt följande: 
– Lush synth melodies, a driving beat and lustful lyrics about seeing beauty and cruising down to the beach in the summer. The most lustful track we have ever recorded. Stay Beautiful!

Ni hör den nedan.

Vill ni förresten veta mer om Social Ambitions? Läs gärna vår intervju här!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!