Thursday , April 18 2024
Foto: John Tackman

Kebu – ny och majestätisk singel: “Fleeting Lights”

För ett par veckor sedan tipsade Zero Magazine om Kebu, alias Sebastian Teir från finska Österbotten, som då släppte den utmärkta singeln ”Hope” (läs mer här).

Kebu, som är känd för sina spektakulära liveshower, där han står omringad av ett tjugotal maskiner, jobbar för närvarande på ett nytt album, Urban Dreams, som är planerat till hösten.

Hans nya singel, ”Fleeting Lights”, leder i vanlig ordning tankarna till sjuttiotalspionjärer som Jean-Michel Jarre, Vangelis och Tangerine Dream. Den här gången dock med extra stora och bombastiska känslor. ”Fleeting Lights” är nämligen en hyllning till powerballaderna som Kebu hörde som ung.

Återigen pressar Kebu gränserna för vad som kan göras med analoga syntar. Den upplyftande stämningen i ”Fleeting Lights” gör den till positiv energikick som ni inte ska missa!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Göteborgselektronikerna – “Uppstuds”

Nu över till en kvintett från västkusten.  Precis som namnet antyder, så delar männen i …