Wednesday , September 28 2022
Foto: John Tackman

Kebu – ny och majestätisk singel: “Fleeting Lights”

För ett par veckor sedan tipsade Zero Magazine om Kebu, alias Sebastian Teir från finska Österbotten, som då släppte den utmärkta singeln ”Hope” (läs mer här).

Kebu, som är känd för sina spektakulära liveshower, där han står omringad av ett tjugotal maskiner, jobbar för närvarande på ett nytt album, Urban Dreams, som är planerat till hösten.

Hans nya singel, ”Fleeting Lights”, leder i vanlig ordning tankarna till sjuttiotalspionjärer som Jean-Michel Jarre, Vangelis och Tangerine Dream. Den här gången dock med extra stora och bombastiska känslor. ”Fleeting Lights” är nämligen en hyllning till powerballaderna som Kebu hörde som ung.

Återigen pressar Kebu gränserna för vad som kan göras med analoga syntar. Den upplyftande stämningen i ”Fleeting Lights” gör den till positiv energikick som ni inte ska missa!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Kebu – elektroniska upptäcktsfärder och urbana drömmar

Finlands svar på Jean-Michel Jarre – Sebastian “Kebu” Teir – har släppt ett nytt album. …