Wednesday , July 24 2024
Foto: Krichan Wihlborg

Göteborgselektronikerna – “Smuts”

Nu över till en elektronisk kvintett från västkusten. 

Precis som namnet antyder, så delar männen i Göteborgselektronikerna en kärlek till Sveriges nästa största stad och synthesizers. 

De fem maskinskötarna – Niklas Karlsson, Martin Blom Skavnes, John Björk, Erik Ångman och Fredrik Lundwall Kindsäter – hämtar inspiration från elektroniska pionjärer som Jean-Michel Jarre och Giorgio Moroder, men har samtidigt ett eget uttryck. 

”Smuts” är den andra singeln från deras kommande album Retrospektiv. Allt gnuggas skinande rent och spolas av innan det bär av på en synthwavedoftande färd. Vi varvar upp, tar ett stadigt grepp om ratten och låter den pumpande basen driva oss framåt. Spänn bältet hårt och känn hur du pressas in i lädersätet medan motorn skriker ikapp med en ylande lead. Från garageuppfarten till oändligheten i en euforisk resa utan mål.

Retrospektiv släpps den 23 september på Lamour Records.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Kebu – elektroniska upptäcktsfärder och urbana drömmar

Finlands svar på Jean-Michel Jarre – Sebastian “Kebu” Teir – har släppt ett nytt album. …