Foto: Krichan Wihlborg

Göteborgselektronikerna – “Uppstuds”

Nu över till en kvintett från västkusten. 

Precis som namnet antyder, så delar männen i Göteborgselektronikerna en kärlek till Sveriges nästa största stad och synthesizers. 

De fem maskinskötarna – Niklas Karlsson, Martin Blom Skavnes, John Björk, Erik Ångman och Fredrik Lundwall Kindsäter – hämtar inspiration från elektroniska pionjärer som Kraftwerk, Giorgio Moroder och Jean-Michael Jarre, men har samtidigt ett eget uttryck. 

Starka melodier toppas med vocoderfärgade texter om allt från ungdomens fester till regniga dagar med barnen på lekplatsen. På scen spelas allt live och ljuden skruvas till i stunden, vilket gör varje konsert unik. 

Göteborgselektronikerna jobbar just nu på sitt nya album Retrospektiv och som ett första smakprov kan vi avnjuta ”Uppstuds”, som bandet beskriver enligt följande:
– Låten är ett kollage, där ögonblicksbilder läggs ovanpå varandra likt ett dubbelexponerat fotografi. De sena nätterna på klubben och de tidiga mornarna med småbarn existerar sida vid sida när olika tider vävs samman. En studsande basgång och driviga trummor följer oss när livet letar sig fram på en krokig väg kantad av svajande, pinglande och glittriga syntar…

Lyssna på ”Uppstuds” här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Kebu – elektroniska upptäcktsfärder och urbana drömmar

Finlands svar på Jean-Michel Jarre – Sebastian “Kebu” Teir – har släppt ett nytt album. …