Monday , September 26 2022
Foto: John Tackman

Kebu – “Hope”

Låt oss starta den nya veckan med en begåvad man från vårt östra grannland.

Kebu, alias Sebastian Teir från finska Österbotten, har något av ett kultrykte bland vänner av analoga syntljud.

Inspirerad av förebilder som Jean-Michel Jarre, Vangelis, Tangerine Dream och Giorgio Moroder skapar Kebu melodiös elektronisk pop som leder tankarna till det sena sjuttiotalets pionjärer.

I sitt hemland har han nått imponerande framgångar. Hans senaste album, Perplexagon, debuterade på sjätte plats på den finska listan och han fick även äran att skriva och framföra ett stycke i samband med 100-årsjubileet av Finlands självständighetsförklaring, 2017.

Kebu, som är känd för sina spektakulära liveshower, där han står omringad av ett tjugotal syntar, jobbar för närvarande på ett nytt album, Urban Dreams, som är planerat till hösten.

Som ett första smakprov bjuder han på singeln ”Hope”, som bygger på en personlig upplevelse av drömmarnas kraft. Ni hör den här:   

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Josefin Berger – “My Angels I Pray To You”

Zero Magazine introducerade i fjol Josefin Berger, som då bjöd på Tolkieninspirerad elektronisk “fantasypop” och svävande …