Foto: John Tackman

Kebu – “Hope”

Låt oss starta den nya veckan med en begåvad man från vårt östra grannland.

Kebu, alias Sebastian Teir från finska Österbotten, har något av ett kultrykte bland vänner av analoga syntljud.

Inspirerad av förebilder som Jean-Michel Jarre, Vangelis, Tangerine Dream och Giorgio Moroder skapar Kebu melodiös elektronisk pop som leder tankarna till det sena sjuttiotalets pionjärer.

I sitt hemland har han nått imponerande framgångar. Hans senaste album, Perplexagon, debuterade på sjätte plats på den finska listan och han fick även äran att skriva och framföra ett stycke i samband med 100-årsjubileet av Finlands självständighetsförklaring, 2017.

Kebu, som är känd för sina spektakulära liveshower, där han står omringad av ett tjugotal syntar, jobbar för närvarande på ett nytt album, Urban Dreams, som är planerat till hösten.

Som ett första smakprov bjuder han på singeln ”Hope”, som bygger på en personlig upplevelse av drömmarnas kraft. Ni hör den här:   

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Fem snabba frågor till Göteborgselektronikerna 

Inspirerade av sjuttiotalets elektroniska pionjärer, och med en stor kärlek till synthesizers, gör de musik …