Saturday , July 13 2024

Social Ambitions på resa i yttre rymden!

Härommånaden pratade vi med det svenska elektropopbandet Social Ambitions, som då precis hade släppt sin tredje fullängdsskiva, A New Frontier. Nu har vi uppdaterat oss med Anders Karlsson och Mikael Arborelius. Zero Magazine har dessutom fått äran att vara värd åt deras nya videopremiär! 

Hej, Anders och Mikael, och tack för att ni tar er tid att svara på några frågor! Låt oss börja med att prata om låten bakom ert nya videosläpp. Vad handlar egentligen ”Space” om? 
– ”Space”, som är öppningsspåret på vårt senaste album, A New Frontier, är inspirerad av en känsla av frihet, nyfikenhet och positiv eskapism. Man skulle kunna säga att låten representerar A New Frontier på ett fint sätt, eftersom den handlar om att vilja upptäcka mer av livet och universum, både på ett inre och ett yttre plan. Den här versionen, som vi kallar ”single edit”, är producerad med en blinkning till synthwavesoundet och vi tycker att rymdtemat passar väldigt bra i sammanhanget. 

Vad kan ni berätta om den vackra och kosmiska musikvideon?
– Med tanke på låttiteln kändes det självklart att videon skulle ha ett rymdtema. Den skulle kännas som en lyxig och spännande färd genom universum, livet och alla möjligheter. Flärdfullt men samtidigt seriöst, liksom. Tack vare Common Creative License har vi haft möjlighet att hitta material från olika klipp på nätet. Till exempel tunnelsekvenserna, som med sina färger och rörelser passar perfekt till soundet. I slutändan blev det en video med klipp från bland annat ESO, Europeiska Sydobservatoriet, som är Europas främsta mellanstatliga organisation för astronomisk forskning. För oss är ”Space” även en hyllning till alla vetenskapliga institutioner med specialisering på världsrymden. 

Det har nu gått någon månad sedan ni gav ut er tredje fullängdare, A New Frontier. Hur skulle ni, med facit i hand, utvärdera släppet? 
– Vi är väldigt glada och tacksamma för all positiv respons vi fått. Albumet har tagits emot väl av äldre fans och till vår stora glädje har det även hittat fram till många nya lyssnare. Bloggar och media har överlag varit väldigt positiva, vilket självklart är kul och smickrande. Man skulle kunna säga att responsen vi fått stämmer väl överens med hur vi själva ser på albumets egenskaper och framtoning. 

Vad har Social Ambitions på gång framöver? Unnar ni er en paus  nu eller har ni redan dragit igång nya projekt?
– Nu när allt rullar på så fint vill vi inte ta någon paus, haha. Ganska snart kommer vi att släppa en låt tillsammans med det fantastiska bandet Spark! Det började med att Mattias Ziessow skulle göra en remix på ”Space”, men utvecklas till något man nästan skulle kunna beskriva som en helt ny låt. En riktigt tung sådan, som vi tror kommer bli en succé! Ovanpå det har vi flera andra nya låtar på gång, som kommer att släppas under hösten och vintern, så det finns mycket att se fram emot! 

Finns det något annat ni vill berätta, som rör Social Ambitions?
– Ja, vi längtar efter att komma ut och spela live. Ni som driver klubbar är varmt välkomna att höra av er! Vi har förresten börjat samla in intresseanmälningar för en fysisk cd, så skicka oss ett meddelande om ni är intresserade av att ha A New Frontier i hyllan! 

Följ Social Ambitions på deras Facebooksida 

Se videon till “Space” här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Social Ambitions – tillbaka med sin tredje fullängdare

Under namnet Social Ambitions har Anders Karlsson och Mikael Arborelius bjudit på ett brett spektrum …