Wednesday , July 17 2024

Boytronic – live på Wavefest i Köpenhamn

Det kultiga elektropopbandet Boytronic spelade i Köpenhamn och Zero hade utsända på plats. Läs deras reflektioner här:

BT2
Foto: Peter Krapplund Krappinger

Igår, 4 februari 2017, spelade Boytronic på Wavefest i Köpenhamn. Det var den tyska kultgruppens första livekonsert i sin nyaste sättning, där Hayo Lewerentz och Ingo Hauss fått hjälp av engelsmannen James Knights bakom mikrofonen.

Trion bjöd på en kreativ och varierad musikblandning. Hits som ”You”, ”Trigger Track” och ”Luna Square” varvades med mindre kända låtar som ”The Age of Industry” och ”At last”. Naturligtvis spelades även en hel del nytt material, som bådade gott inför den kommande fullängdaren.

James2
Foto: Peter Krapplund Krappinger

Vad tyckte egentligen publiken? Zero frågade tre herrar som var på plats:

”Den nya sångaren James Knights kunde allt som de andra sångarna i bandet kunnat och lite till. Han är rolig och bjuder på sig själv på scen, vilket lyft! Hatten av för Boytronic – diger låtlista, udda klassiker, en fantastisk kväll! (Alexander Elofsson)

”De blandade rätt friskt mellan gammalt och nytt material. En del av de nya låtarna var bra, andra drog lite väl mycket åt schlagerhållet. Som näst sista låt körde de ”You”. Då lyfte taket! En kul kväll!” (Johan Castrup)

”Konserten var bra och jag ser gärna Boytronic live igen. Det blir nog Göteborg till sommaren. Setlisten var inte dum, även om jag saknade ”Forever” och ”Hold On”. De flesta låtarna passade James röst och han hade fantastisk energi på scen. På det hela taget en suverän kväll, eftersom det även spelades en massa härlig musik före och efter konserten.” (Peter Krapplund Krappinger)

Även Steve Nilsson, som vände skivor under kvällen, var imponerad av den goda stämningen:
”Oj, vad mycket kärlek man fick som DJ! Jag var helt överväldigad!”

BT och Jeannie
Boytronic, James Knights och Jeannie Mortensen

Slutomdömet blir höga poäng till både Boytronic, James Knights och arrangören Jeannie Mortensen. Missa inte framtida upplagor av Wavefest!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Scarlet Soho släpper samlingsskiva

James Knights från Winchester, strax utanför London, är en man med många järn i elden! …