Saturday , January 16 2021

Boytronic – live på Wavefest i Köpenhamn

Det kultiga elektropopbandet Boytronic spelade i Köpenhamn och Zero hade utsända på plats. Läs deras reflektioner här:

BT2
Foto: Peter Krapplund Krappinger

Igår, 4 februari 2017, spelade Boytronic på Wavefest i Köpenhamn. Det var den tyska kultgruppens första livekonsert i sin nyaste sättning, där Hayo Lewerentz och Ingo Hauss fått hjälp av engelsmannen James Knights bakom mikrofonen.

Trion bjöd på en kreativ och varierad musikblandning. Hits som ”You”, ”Trigger Track” och ”Luna Square” varvades med mindre kända låtar som ”The Age of Industry” och ”At last”. Naturligtvis spelades även en hel del nytt material, som bådade gott inför den kommande fullängdaren.

James2
Foto: Peter Krapplund Krappinger

Vad tyckte egentligen publiken? Zero frågade tre herrar som var på plats:

”Den nya sångaren James Knights kunde allt som de andra sångarna i bandet kunnat och lite till. Han är rolig och bjuder på sig själv på scen, vilket lyft! Hatten av för Boytronic – diger låtlista, udda klassiker, en fantastisk kväll! (Alexander Elofsson)

”De blandade rätt friskt mellan gammalt och nytt material. En del av de nya låtarna var bra, andra drog lite väl mycket åt schlagerhållet. Som näst sista låt körde de ”You”. Då lyfte taket! En kul kväll!” (Johan Castrup)

”Konserten var bra och jag ser gärna Boytronic live igen. Det blir nog Göteborg till sommaren. Setlisten var inte dum, även om jag saknade ”Forever” och ”Hold On”. De flesta låtarna passade James röst och han hade fantastisk energi på scen. På det hela taget en suverän kväll, eftersom det även spelades en massa härlig musik före och efter konserten.” (Peter Krapplund Krappinger)

Även Steve Nilsson, som vände skivor under kvällen, var imponerad av den goda stämningen:
”Oj, vad mycket kärlek man fick som DJ! Jag var helt överväldigad!”

BT och Jeannie
Boytronic, James Knights och Jeannie Mortensen

Slutomdömet blir höga poäng till både Boytronic, James Knights och arrangören Jeannie Mortensen. Missa inte framtida upplagor av Wavefest!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Boytronic – Jewel

Vem vågade, för ett par år sedan, tro att det skulle komma ett nytt Boytronic-album? …