Friday , August 19 2022

Scarlet Soho släpper samlingsskiva

James Knights från Winchester, strax utanför London, är en man med många järn i elden!

Han ger ut soloskivor under namnet KNIGHT$, har varit med i två upplagor av Boytronic, har varit ute på turné med Wolfsheim-sångaren Peter Heppner och har gjort covers på både Psyches ”Uncivilized” och Pet Shop Boys “Heart”. 

Ovanpå allt detta är han dessutom frontfigur i den elektroniska poptrion Scarlet Soho, som nu ger ut en fullmatad Best of-samling. 

Kompilationen ifråga heter Programmed To Perfection – Best Of & Rarities och trion bjuder på hela 31 låtar.

Förutom de mest bekanta spåren från deras tre studioskivor kan vi botanisera bland b-sidor, demoinspelningar och remixer från välbekanta namn som !distain, James Yuill och Teenage Mutants.

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Boytronic – live på Wavefest i Köpenhamn

Det kultiga elektropopbandet Boytronic spelade i Köpenhamn och Zero hade utsända på plats. Läs deras …