Thursday , June 20 2024

Park & Natur – “Aaliyah”

Nu över till Park & Natur, alias den göteborgsbaserade musikern Jonas Stålheim, som startade projektet med ambitionen att utforska de positiva aspekterna av att arbeta solo, vilket innebär friheten att undvika kompromisser, yttre påverkan och förutbestämda musikaliska ramar. 

Som Park & Natur skapar Stålheim elektropop med influenser från den new wave-musik som dominerade det tidiga åttiotalet.

“Aaliyah” är den första och enda singeln från hans kommande album Skogsfest, en löst sammansatt tema-platta som baserar sig på ”Natur”-delen av Park & Natur. 

Låten har tagit sitt namn från soulsångerskan Aaliyah Dana Haughton. Jonas Stålheim berättar:
– Den skrevs utifrån en önskan att skapa något som var kortfattat och slagkraftigt, till skillnad från resten av materialet som jag jobbade med då. Den är den enda låten på albumet som utgår från någon form av plan. Versen skulle vara sökande och refrängen massiv. Inga andra delar skulle ingå och det hela skulle avverkas snabbt, helst under tre minuter. Det lyckades nästan…

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Boytronic – Jewel

Vem vågade, för ett par år sedan, tro att det skulle komma ett nytt Boytronic-album? …