Mesh – Looking Skyward

Review Overview

Betyg - 4

4

De försöker inte utvecklas längre, Mesh förblir Mesh på gott och ont.

User Rating: Be the first one !
Mesh - Looking Skyward - Omslag
Skivbolag: Dependent Records

”Here we go again”… Det är min första tanke när jag hör tonerna på inledande låten ”My Protector”. Det var precis det jag inte ville höra, eller så var det just det. Mesh låter nämligen precis som vanligt på nya albumet Looking Skyward, synthpop där Mark Hockings stämma gör skillnaden från andra band i synthpopgenren.

Jag är kluven, å ena sidan älskar jag gruppens sound och låtskrivande och har en gång rest till Florida för att se bandet, det säger en del om mitt förhållande till gruppen. Samtidigt finns alltid en förhoppning om att de ska ta nästa steg, överraska och skaka om. Tyvärr gör de inte det på Looking Skyward. De har gjort tafatta försök genom åren men aldrig lyckats, men nu försöker de inte längre. Mesh förblir Mesh.

Looking Skyward innehåller hela 13 spår där singeln ”Kill Your Darlings” är det tuffaste spåret men inte det bästa. Mest spännande och utskiljande bidraget är låten ”The Ride” som ändå har ett lite avvikande sound, men låten känns ganska intetsägande. Istället fastnar låten ”Runaway” som är typisk för gruppen, men inte ens den lyfter mig från soffan. Förvänta er därför ingen ”It Scares Me” eller ”Can You Mend Hearts” på Looking Skyward. Kul med nya låtar men detta är inget av gruppens starkare album. Snarare ganska mediokert.

En glädjande nyhet är dock att gruppen kommer till Sverige och Electronic Winter i Göteborg den 28 januari 2017. Då får vi höra om Looking Skyward överraskar positivt live och dansa till gruppens äldre klassiker. Mer information om spelningen hittar ni här:  Electronic Winter 28 januari 2017

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Zero_TV_Electronic_Winter_2013

Electronic Winter 2013

Efter succén med sommarens Electronic Summer var det i lördags premiär för den första vinterfestivalen …