Electronic Winter 2013

Efter succén med sommarens Electronic Summer var det i lördags premiär för den första vinterfestivalen Electronic Winter. Arrangörerna hade denna gång valt att banta ner festivalen till en dag. På de två scenerna stod artister som The Mobile Homes, Lustans Lakejer och Emmon.

Under festivalen hade man också kopplat en stor utställning om den svenska synthhistorien. Zero TV var på plats och gjorde reportage.

Kvällen inleddes med att Christer Lundberg, Universal Poplab och P3s radio röst nummer ett invigde med någon form av Stand Up om den svensk synth-historien.

Först ut var sedan The Mobile Homes som för första gången i Göteborg hade med Sami Sirviö (Kent) på scen. De bjöd på oväntat som nytt material. Dead Eyes Open gjorde sedan sin första stora spelning sedan 1994 års Hultsfredspelning och Lustans Lakejer drog sedan allt folk in till stora scenen.

Senare under kvällen fyllde både Sista Mannen på Jorden och Emmon scen två till max. Amerikanska Iris fick sedan chansen att verkligen visa den svenska publiken vad de kan och Robert Enforsen som numera kör solo fick publiken att sjunga allsång innan det var dags att gå hem.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Compute och Ankomst, live på Potatisen i Göteborg

Förra helgen, fredagen den 4e augusti, körde Mikael och Jenny i Ankomst och Ulrika i …