Saturday , April 13 2024

Dreams Divide – “Freedom”

Är ni redo för melodiös elektronisk powerpop av ungefär samma modell som Mesh?

Brittiska Dreams Divide firar 2021 tioårsjubileum och har under årens lopp både hunnit med att släppa ett par album och vara förband åt bland andra Clan of Xymox, Melotron, VNV Nation och självaste Covenant. 

Deras nya singel, ”Freedom”, lyfter fram sjukhusens hjälteinsatser under pandemin. Myndigheternas sätt att behandla krisen får däremot en känga. 
Freedom is a piece about the lack of support frontline health and social care workers have received from the powers that be. We hope this will change as it all comes out in the wash, however it’s worth leaving this piece as a constant reminder of the situation, berättar bandet. 

”Freedom” är dessutom ett samarbete med ett par kollegor. Både medlemmar från Rotersand och tidigare nämnda Mesh kan höras i bakgrunden. 

I maj kommer EP:n Milk and Leather. Följ Dreams Divide här.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Zero_TV_Mesh_Florida

Mesh – Intervju från USA-turnén

Zero var på plats när turnén “The Legends of Synthpop” stannade till i West Palm …