Monday , August 15 2022

Dreams Divide – “Freedom”

Är ni redo för melodiös elektronisk powerpop av ungefär samma modell som Mesh?

Brittiska Dreams Divide firar 2021 tioårsjubileum och har under årens lopp både hunnit med att släppa ett par album och vara förband åt bland andra Clan of Xymox, Melotron, VNV Nation och självaste Covenant. 

Deras nya singel, ”Freedom”, lyfter fram sjukhusens hjälteinsatser under pandemin. Myndigheternas sätt att behandla krisen får däremot en känga. 
Freedom is a piece about the lack of support frontline health and social care workers have received from the powers that be. We hope this will change as it all comes out in the wash, however it’s worth leaving this piece as a constant reminder of the situation, berättar bandet. 

”Freedom” är dessutom ett samarbete med ett par kollegor. Både medlemmar från Rotersand och tidigare nämnda Mesh kan höras i bakgrunden. 

I maj kommer EP:n Milk and Leather. Följ Dreams Divide här.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Zero_TV_Mesh_Florida

Mesh – Intervju från USA-turnén

Zero var på plats när turnén “The Legends of Synthpop” stannade till i West Palm …