Wednesday , July 17 2024

Big Fish tillbaka med nya “Vad blir kvar”

För två år sedan släppte kultbandet Big Fish det hyllade comebackalbumet Kalla döda drömmar och Zero Magazine gjorde en stor intervju med David Giese (läs den här). 

Nu är Uppsalabandet tillbaka med en ny singel lagom till midsommarafton. Eller kanske till midsommardagens grubblerier. 

“Vad blir kvar” är en mörk, gungande psalm om förgängelse och förlust, men också om hopp och kontinuitet. David Giese berättar: 
– Visst kan man sätta sig ner och försöka skriva låtar ibland, men de låtarna blir sällan lika bra som de som kommer till en självmant. Jag var på väg till Uppsala en morgon, för ytterligare ett arbetspass med att röja min mammas vind, när låten kom farande. För att inte tappa bort texten fick jag stanna bilen och skriva ner den, i ett enda flöde. Senare på kvällen mötte jag upp med Tomas i repan i Ekeby, han fixade melodin och så spelade vi in den direkt. Demon är väldigt lik den slutliga versionen och slagverksspåret, som vi la på volley med PET-flaskor på ett oljefat, fick hänga med hela vägen till den färdigmixade singeln.

Lördagen den 29 juni spelar Big Fish på Parksnäckan i Uppsala. Missa inte ett av Sveriges bästa band! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Einstürzende Neubauten tillbaka med singel och album

Hör förstasingeln här.