Wednesday , July 17 2024
The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från deras senaste album Rat Wars. Den nya versionen har sång av Lauren Mayberry från CHVRCHES och är en fröjd för både synth- och industripop-älskare.

Lauren Mayberry har nu släppt vad som kan vara den tyngsta låten i sin karriär. Detta påminner oss om bråket från 2019 mellan Chvrches och Hatebreed, när de skotska synthpopparna Chvrches spelade på Deftones’ Día De Los Deftones-festival i USA. Hatebreeds frontman Jamey Jasta motsatte sig att Chvrches stod högre på affischen än math-metal-jättarna Gojira. Lauren Mayberry svarade då med att påpeka att hon varit på både Deftones- och Gojira-konserter: “Bara för att någon spelar eller lyssnar på popmusik betyder det inte att de inte förstår eller uppskattar andra saker.”

Los Angeles-baserade HEALTH är inte lika hårda som Hatebreed eller Gojira, även om de nyligen släppte en cover av Deftones. Trots detta är HEALTHs industriella stil mer intensiv än det material som Mayberry vanligtvis gör, både med Chvrches och som soloartist.

Snart dyker amerikanerna upp i Skandinavien. Tyvärr finns inget Sverigebesök inplanerat, men de gästar två festivaler i våra grannländer:

28/6 Oslo, NOR – Tons Of Rock
29/6 Helsingfors, FIN – Tuska Festival

Lyssna på låten här nedan.

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Foto: Olle Kirchmeier

Way Out West 2016 – Så bra var det!

Så var Way Out West över för den här gången och frågan är om den …