Robert Smith
The Cure på Globen. Foto Adrian Pehrson Rockfoto

Robert Smith avslöjar albumtitel

Under BandLab NME Awards uppträde Robert Smith live med bandet Chvrches. I en intervju efteråt fortsatta han prata om ett nytt The Cure-album och avslöjade för första gången en titel.

Smith pratade med NME efter att han fått priset för bästa låt i Storbritannien för sitt Chvrches-samarbete “How Not To Drown”. Under kvällen framförde han låten tillsammans med Chvrches live för första gången. De avslutade även med att göra en cover på The Cure’s “Just Like Heaven”.

Efter att i flera år hintat om inte mindre än tre olika album, sa Smith till NME:
– Jag har jobbat på två Cure-album, och ett av dem är färdigställt. Tyvärr är det “det andra” som är klart. Å andra sidan, på det första albumet har jag några låtar kvar att lägga sång på.  Vi mixar nästa månad den 1 april, så jag har tre veckor på mig.

Han fortsatte:
– Jag vet vad albumet ska heta: “Songs Of The Lost World”.

Se hela intervjun med Robert Smith från BandLab NME Awards 2022 här nedan.

 

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Norges bästa liveband startar Europaturnén i Stockholm

Tio år efter en utsåld avskedsturné återuppstod Kaizers Orchestra i höstas och fortsatte på samma …