Utet – släpper EP:n “Det Vita Arkivet”

Fredag, vackert väder och vi kan glädjas över att Utet har kommit med en ny EP, som de döpt till Det Vita Arkivet. 

Det rör sig om tre äldre låtar, som Pär Nordström och Fredrik Emdén liksom glömt bort att släppa tidigare. De tycker dock att de förtjänade ett bättre öde än att ligga och samla damm. Så här kommer de med beskrivningar från duon:

”Förlåt”
Handlar om att växa upp i en liten ort och placeras i ett fack som du sedan aldrig tillåts lämna. Inget provocerar så mycket som förändring. Med Greta Emdén på sång och en Shep Pettibone-hyllning i mittenpartiet.

”Skuggorna”
Att hitta sin människa. Den som gör dig bättre och får dig att se klart. Baserad på en verklig händelse.

”Liberal”
Den självupptagna och rädda sköt-dig-själv-politiken förklädd till en kärlekshistoria. På dansgolvet dansar ingen ensam.

Ni hör EP:n här. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Utet – tillbaka med nya singeln “Guldbron”

Den spännande Gotlandsduon Utet är tillbaka med sin femte singel, “Guldbron”. Titeln syftar på en …