Jenny Wilson släpper nya singeln “Alphabet of Absence”

Jenny Wilson
Foto: Beata Bucht

Med flerfaldiga Grammisnomineringar, prestigefyllda priser och en nyligen tilldelad plats i Swedish Hall of Fame har den ikoniska artisten Jenny Wilson gjort ett stort avtryck på den svenska musikscenen. Idag släpper hon den elektriska nya singeln “Alphabet of Absence” efter att nyligen signats till artisten ionnalee’s label To Whom It May Concern (TWIMC). I vår gör hon också sin första USA-turné, som förband till ionnalee, samt skriver sin allra första operaföreställning.

Under tiden i rampljuset har Jenny Wilson visat sig gå sin egen väg genom att ständigt utforska nya konstnärliga uttryck och vävt sina musikaliska verk runt brännande, centrala ämnen. Med ett öppet sinne och ständig nyfikenhet fortsätter hon att utvecklas och växa som artist och som individ. “Alphabet of Absence” tar även den fäste på ett viktig frågeställning – vad är det att vara “normal”?

Jenny Wilsons egna ord om låten:
– “Alphabet of Absence” är outsiderns egna ramsa skulle man kunna säga och dess ord blixtrar förbi som solkatterna från den uppspeedade spegeltid vi lever i där vi så febrilt försöker kartlägga och förstå oss själva för att slippa känna oss “onormala” och “fel”. Men trots (eller tack vare?) att vi har blixtsnabba svar och tutorials över exakt allt man kan tänkas behöva veta en halv sekund bort och aldrig behöver tappa bort oss eftersom vi har röststyrda kartläsare och gpser inbyggda i handflatorna tycks vi mer förvirrade och vilsna än någonsin. Vi svämmas över av mer och mer detaljerade och individanpassade diagnoser och begrepp över våra psykiska egenheter, ändå verkar vi förstå allt mindre vad som egentligen är att bara vara människa och det är vad Alphabet of Absence” handlar om.

Utöver att skriva en operaföreställning till Norrlandsoperan åker hon även ut på en månadslång USA-turné med premiär 17 maj i Philadelphia, som support till audiovisuella artisten ionnalee.

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”

Stockholmsbaserade duon Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”, ett skimrande och …