PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom att släppa EP-skivor med modern elektronisk pop. Närmare bestämt ett drygt dussin med namn som EP01, Black, White och Wavelengh. Stefan berättar: 
– EP-formatet känns som nutidens LP. Jag upplever att dagens publik inte lyssnar på album i samma utsträckning som tidigare generationer. Dessutom uppskattar folk att det kommer ut ny musik ofta och jag tror att skapandeprocessen blir mer fokuserad när det ”bara” handlar om 4 låtar istället för 10. 

Stefans senaste EP-släpp heter Frequency och innehåller, i vanlig ordning, en medryckande mix av dansanta rytmer, smarta syntljud och duktiga gästvokalister. 
– Min största inspirationskälla kommer från uppväxten på åttiotalet. En tid då musiken gick rakt in i hjärtat och många av låtarna på topplistorna var betydligt intressantare än idag. Men i grund och botten så gör jag musik som jag själv älskar och mår bra av. 

Ni hör PINEAPPLE THE PROJECTs nya Frequency-EP här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!