Inled 2023 med Town And Towers Records elektroniska festival i Helsingborg

2022 går mot sitt slut. Det har varit ett bra musikår med många fina skivsläpp och inspirerande konserter.

Vad som händer under 2023 står skrivet i stjärnorna, men alla som vill inleda det nya året med elektronisk pop har utmärkta möjligheter till det när det danska skivbolaget Town And Towers Records, med eldsjälen Stig Wintendorff i spetsen, bjuder in till minifestival på Charles Dickens Bar och Scen i Helsingborg. 

Fem band ställer sig på scen och kommer att förgylla kvällen med dansanta beats och melodiösa syntslingor: 

Folk är Folk 

När Jonas Rasmusson från Train to Spain sköter maskineriet och John Lindqwister från Machinista hanterar mikrofonen blir resultatet minimal elektronisk pop med kompromisslösa texter. People are people, folk är folk och det här lär bli en konsert som ger mersmak.  

Split Vision

Nordskånska Split Vision bildades redan 1985 och nådde då vissa framgångar med sin Depeche Mode-inspirerade pop. Efter en längre paus återförenades duon häromåret med ambitionen att ”ta med lyssnarna på en resa med åttiotalstidsenlig vocoder och arpeggion som doftar Moog och Yamaha DX-7”. Det här blir deras första konsert sedan 1988.

Disrupted Being

Den danska duon Disrupted Being bjuder på digitala ljudlandskap med modern, melankolisk och romantisk känsla. På deras CV finns bland annat en spelning med Wolfgang Flür. 

ee:man

Kvällens andra danska akt är Köpenhamnsbaserade ee:man, som gör dyster, tung och melankolisk elektronisk musik med industriella undertoner. 

Cold Connection 

Som grädde på moset kan vi även se fram emot de lokala hjältarna Cold Connection, som ifjol släppte sitt uppskattade debutalbum, Seconds of Solitude, och nyligen bidrog till den uppmärksammade Andy Fletcher-hyllningen, 6122. Duons karismatiske sångare, Daniel Billqvist, hälsar:
– Vi är i full gång att repa inför spelningen på Charles Dickens och den här gången bjuder vi på minst en ny låt och en rejäl dos glitter och glamour! Förvänta er paljettkläder, dance moves och blipp-blopp i överflöd!

An Electronic Music Evening i Helsingborg – Town And Towers Records take over Charles Dickens.

Lördagen den 7 januari 2023, klockan 20
Charles Dickens, Södergatan 43, Helsingborg

Läs mer om arrangemanget här.

Införskaffa biljetter här. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!