Utet – kombinerar Orupcover med egen låt på nya singeln

Den kreativa Gotlandsduon Utet, alias Pär Nordström och Fredrik Emdén, är tillbaka med en ny singel och i vanlig ordning utökar de sin musikaliska palett. 

Deras nya släpp är dubbelsingeln Vinternatt/Stockholm, som kombinerar en egen komposition med en Orupcover.
Pär och Fredrik berättar: 
– ”Stockholm” är en otroligt bra låt och en kärleksfull hyllning till Pet Shop Boys, som både Orup och vi älskar. Originalet är tidlöst och låten behöver egentligen ingen uppdatering, men vi kunde inte låta bli. Kan Pet Shop Boys göra ”Go West”, så kan väl vi göra ”Stockholm”. Sedan tycker vi att den passar ihop med ”Vinternatt”, som också handlar om ensamhet och längtan efter värme. I båda låtarna syftar ju inte kylan enbart på vädret, utan även på det kalla och empatilösa samhällsklimatet. Det är inte så lite ironiskt att den globala temperaturen ökar medan mänskligheten tycks eftersträva istid…

Kloka ord, stor poesi och självklart vill ni lyssna på det här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Utet – “Synden”

Med sin nya singel, ”Synden”, försöker den gotländska duon Utet förena sommarens värme med höstens …