Wednesday , December 6 2023
Foto: Kim Jonsson

Moist – nytolkar “Only You” tillsammans med Coppia

Zero Magazine vill gärna lyfta fram David Elfström Lilja, som under årens lopp samarbetat med och remixat ett imponerande antal storheter. Däribland Erasure, Depeche Mode, Kent, Thomas Di Leva, Pet Shop Boys, Moby, Lustans Lakejer och Tangerine Dream.

På senare år har David främst varit bekant under aliaset Moist (läs gärna vår intervju här) och nu är han aktuell med en ny singel.

Foto: Dan Wahlbeck

Det rör sig om en cover på Yazoos klassiska ballad “Only You”, som gavs ut som singel 1982, nådde andra plats på UK Singles Chart och därefter blev en av många starka låtar på fullängdaren Upstairs at Eric’s.

Låten har omtolkats många gånger. Inte minst av The Flying Pickets, som blev etta på brittiska singellistan med sin version, men även av svenska artister som Hasse Carlsson från Noice och självaste Svenne & Lotta.

På sin version har Moist tagit hjälp av electronica-duon Coppia, alias Peter och Louise Marchione. Resultatet blir en tolkning som behåller originalets elektroniska identitet, samtidigt som ljudbilden moderniseras.

Gillade ni det här? Håll då ögonen öppna efter Moist kommande fullängdare Refurbished, som är en coversamling med Davids favoritlåtar från åttiotalet.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Moist – Lavine

Han är designer, remixartist och driver ett skivbolag. Han har samarbetat med storheter som Moby, …