Tuesday , August 16 2022
Foto: Dan Wahlbeck

Moist – “Hearts Burn Slow”

David Elfström Lilja är minst sagt en mångsidig man. Han är musiker, designer och driver ett skivbolag. Under årens lopp har han dessutom remixat storheter som Erasure, Depeche Mode, Kent, Thomas DiLeva, Pet Shop Boys, Moby och Lustans Lakejer.

Föga förvånande har han även varit inblandad i ett flertal intressanta band och musikprojekt. Som Malaise, Love|ess, d-Zire/The Silents och Numb. 

På senare år har David främst varit bekant under aliaset Moist. Häromåret släpptes det uppskattade albumet Lavine (läs gärna Zeros artikel här) och nu är en ny singel aktuell.

Lyssna på nya ”Hearts Burn Slow”, som är ett samarbete med Maria Marcus, här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!