Moist och Maria Marcus – nytolkar Foreigners “I Want to Know What Love Is”

1984 släppte Foreigner storslagna “I Want to Know What Love Is”, som med sin elektroniska ljudbild passade tidsandan perfekt och följaktligen nådde den förstaplatsen på topplistor över hela världen.

Nu har Gävlebaserade David Elfström Lilja, alias Moist – som under årens lopp samarbetat med och remixat storheter som Erasure, Depeche Mode, Kent, Pet Shop Boys och Tangerine Dream – gjort en snygg nytolkning. 

Bakom mikrofonen hittar vi hans trogna samarbetspartner Maria Marcus och Yoed Nir gästar på cello.
– Valet av “I Wanna Know What Love Is” var ganska enkelt, eftersom det är en av mina största favoriter från åttiotalet. Samtidigt var det svårt att arbeta med en låt som jag lyssnat på så mycket på. Det finns dessutom redan fantastiska coverversioner, som till exempel Amasons tolkning. Men vi gjorde vår egen grej. Det var efter att vi hade slutfört denna låt som tanken på att göra ett helt album med covers föddes, berättar David.

Albumet han refererar till är fullängdaren Refurbished, som är en coversamling med Davids favoritlåtar från åttiotalet. Zero Magazine lovar att hålla er uppdaterade! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Moist – “Hearts Burn Slow”

David Elfström Lilja är minst sagt en mångsidig man. Han är musiker, designer och driver …