Foto: Dan Wahlbeck

Moist – fantastiska remixer på nya EP:n

Han är musiker, designer, remixartist och driver ett skivbolag. Han har samarbetat med storheter som Moby, Pet Shop Boys, Kent och Ratata. Han heter David Elfström Lilja och är i Zero-sammanhang främst känd under sitt alias Moist (läs gärna vår intervju här) 

Moists nya EP är ett samarbete med tre mycket imponerande remixartister. Nämligen svenske Krister Linder, det brittiska kultbandet Red Snapper och den nya uppsättningen av legendariska Tangerine Dream. David Elfström Lilja berättar: 
– Jag har haft en del kontakt med Thorsten Quaeschning i Tangerine Dream och smickrande nog gillade han ”Hearts Burn Slow”. Jag visste knappt att de gör remixer, så jag blev väldigt glad när de erbjöd sig och levererade en magisk 11-minutersversion av låten. Otroligt trevliga och sympatiska personer, allihop! Jag blev även mycket nöjd med remixerna från mina vänner Krister Linder och Red Snapper. 

Remix-EP:n släpps digitalt nu, men kommer även som limiterad, 180 grams färgad vinyltolva om en dryg månad. Förhandsboka ett exemplar här.  

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Moist – “Hearts Burn Slow”

David Elfström Lilja är minst sagt en mångsidig man. Han är musiker, designer och driver …