Foto: Dan Wahlbeck

Moist – fantastiska remixer på nya EP:n

Han är musiker, designer, remixartist och driver ett skivbolag. Han har samarbetat med storheter som Moby, Pet Shop Boys, Kent och Ratata. Han heter David Elfström Lilja och är i Zero-sammanhang främst känd under sitt alias Moist (läs gärna vår intervju här) 

Moists nya EP är ett samarbete med tre mycket imponerande remixartister. Nämligen svenske Krister Linder, det brittiska kultbandet Red Snapper och den nya uppsättningen av legendariska Tangerine Dream. David Elfström Lilja berättar: 
– Jag har haft en del kontakt med Thorsten Quaeschning i Tangerine Dream och smickrande nog gillade han ”Hearts Burn Slow”. Jag visste knappt att de gör remixer, så jag blev väldigt glad när de erbjöd sig och levererade en magisk 11-minutersversion av låten. Otroligt trevliga och sympatiska personer, allihop! Jag blev även mycket nöjd med remixerna från mina vänner Krister Linder och Red Snapper. 

Remix-EP:n släpps digitalt nu, men kommer även som limiterad, 180 grams färgad vinyltolva om en dryg månad. Förhandsboka ett exemplar här.  

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!