Utet – “Synden”

Med sin nya singel, ”Synden”, försöker den gotländska duon Utet förena sommarens värme med höstens melankoli. 

”Synden” är deras sjunde singel och den här gången har technon ställts åt sidan för skamlöst okonstlad och melankolisk elektronisk pop, med galopperande bas, glittrig refräng och tonartshöjning. 

“Synden” kan ses som en hyllning till musikens helande kraft. Eller för att vara mer specifik: om hur det är att vara tretton år gammal och sitta framför stereon och om och om igen lyssna på ”It’s a Sin” med Pet Shop Boys – och drabbas av känslan att livet inte är så värdelöst ändå. 

Omslaget till ”Synden” är gjort av Pär Wickholm och bygger på en målning av Greta Emdén. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Utet – tillbaka med nya singeln “Guldbron”

Den spännande Gotlandsduon Utet är tillbaka med sin femte singel, “Guldbron”. Titeln syftar på en …