Wednesday , April 17 2024
Foto: Karl Melander

Utet – tillbaka med nya singeln “Guldbron”

Den spännande Gotlandsduon Utet är tillbaka med sin femte singel, “Guldbron”.

Titeln syftar på en 3 700 ton tung stålkoloss som antas vara av guld, eftersom den målats gul och kommer från andra sidan jorden. Men egentligen handlar texten om att försöka bli nostalgisk över tid som flytt, fastän man egentligen inte alls är det.

Pär Nordström och Fredrik Emdén berättar:

“Eftersom vi kommer från Gotland är det kanske lätt att tro att Guldbron är någon sorts glesbygdsironisk sågning av huvudstaden, men inget kunde inte vara mer fel. Vi gillar Stockholm. Vi tycker att det är en minst lika bra förort till Visby som Roma eller Hemse.

Vi spelade in och mixade låten i anrika Sandkvie Studio i Visby hamn. Precis som på de tidigare låtarna har vi försökt, men misslyckats, att låta som våra hjältar. Istället låter Guldbron rätt mycket som Utet, vilket vi väl trots allt får vara nöjda med.”

Just nu håller Utet på att finslipa en EP, som kommer senare i vår och drar mer åt technohållet. Zero Magazine lovar att hålla er uppdaterade.

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Tack för allt, Burt Bacharach (1928-2023)!

Tyvärr har en av historiens främsta popkompositörer avlidit. Burt Bacharach var en av nittonhundratalets mest …