Tuesday , April 23 2024

Tack för allt, Burt Bacharach (1928-2023)!

Tyvärr har en av historiens främsta popkompositörer avlidit.

Burt Bacharach var en av nittonhundratalets mest inflytelserika låtskrivare, har tolkats av tusentals artister (däribland Dionne Warwick, Aretha Franklin, Elton John, Dusty Springfield, Stevie Wonder, Rod Stewart, Tom Jones, Elvis Presley, The Beatles och Lill Lindfors) och ligger bakom odödliga klassiker som ”I Say a Little Prayer”, ”Walk on By” och ”Raindrops Keep Fallin’ on My Head”.

Zero Magazine uppmuntrar självklart alla musikälskare att lyssna på hans fantastiska örhängen i helgen! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Utet – tillbaka med nya singeln “Guldbron”

Den spännande Gotlandsduon Utet är tillbaka med sin femte singel, “Guldbron”. Titeln syftar på en …