Miljoner Tusen, Alina

Miljoner Tusen gästas av Alina Devercerski på nya singeln

Electropopduon Miljoner Tusen dundrade in på den svenska musikscenen år 2020 med buller och brak. Då genom den uppmärksammade singeln ”Pojkarna”, som de gjorde tillsammans med Familjen, samt den Manifest-nominerade musikvideon till låten ”Staden som krympte”. Nu får vi äntligen ta del av mer gnistrande, ny musik.

”Jag ser dig” är första spåret från kommande EP och gästas av ingen mindre än Alina Devercerski mest känd för monsterhitenFlytta på dig”. Lyriken är lekfull och illustrerar ung åtrå där mystiska hångel försiggår i en euforisk men samtidigt lite melankolisk värld. Ljudlandskapet är dansant elektroniskt.

Om samarbetet säger Alina Devecerski:

– Jag lyssnar runt rätt mycket på ny musik för att se vad som händer därute i musiklandskapet. Det är inte alltför vanligt att jag stöter på något som jag tar till mig och sen börjar lyssna på självmant, men Miljoner Tusen är en sån akt. Därför blev jag as-exalterad när de hörde av sig om ett samarbete. De hade skrivit en låt om att typ hångla med fel person. Jag sa ja direkt.

Bakom de blå jackorna i Miljoner Tusen gömmer sig Jonas Rangstad och Daniel Carlsten

Miljoner Tusen är vår konstform och det vi skapar kommer alltid vara mer intressant för oss än att folk ska känna igen oss på stan. Det är inte så att vi försöker vara hemliga, men det finns nåt ospännande i hur artister blir influensers där varje steg de tar ska dokumenteras och publiceras.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”

Stockholmsbaserade duon Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”, ett skimrande och …