Friday , February 3 2023

Rozarc – mångfacetterat elektronisk på debutalbumet Flamacue

Letar du efter inspirerande musik till nyårsfesten? Okej, varför inte smyga in något med Rozarc på spellistan.

Uppvuxen i Istanbul, men numera bosatt i Berlin, skapar Sinan Özgür Koç suggestiv elektronisk musik som han beskriver som “en blandning av tysk techno och fransk synthwave toppad med en subtil touch av brittiska industriexperiment.” 

Bland inspirationskällorna nämner han Björk, Amon Tobin, Nine Inch Nails och Siouxsie & The Banshees. Debutalbumet Flamacue leder dock snarare tankarna till det legendariska skivbolaget Warp Records och nittiotalets intelligenta technovåg.

Ni gör helt rätt i att lyssna här:     

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Hanna Ojala – finsk avantgardeelectronica

Zero Magazine har alltid sina ögon och öron öppna åt olika håll och tittar idag …