Rozarc – mångfacetterat elektronisk på debutalbumet Flamacue

Letar du efter inspirerande musik till nyårsfesten? Okej, varför inte smyga in något med Rozarc på spellistan.

Uppvuxen i Istanbul, men numera bosatt i Berlin, skapar Sinan Özgür Koç suggestiv elektronisk musik som han beskriver som “en blandning av tysk techno och fransk synthwave toppad med en subtil touch av brittiska industriexperiment.” 

Bland inspirationskällorna nämner han Björk, Amon Tobin, Nine Inch Nails och Siouxsie & The Banshees. Debutalbumet Flamacue leder dock snarare tankarna till det legendariska skivbolaget Warp Records och nittiotalets intelligenta technovåg.

Ni gör helt rätt i att lyssna här:     

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Hanna Ojala – finsk avantgardeelectronica

Zero Magazine har alltid sina ögon och öron öppna åt olika håll och tittar idag …