Tuesday , April 23 2024

Elefantöra, Gageego och Helsingborgs Symfoniorkester i samarbete

Vad händer om man korsar en elektronisk grupp med en ensemble som spelar nutida konstmusik med traditionella instrument och sedan toppar med en symfoniorkester?

Det har tonsättaren Hans Ek tagit reda på. Den 10 juni kommer Elefantöra, Gageego och Helsingborgs Symfoniorkester till stadsmässan H22 för att visa hur ekvationen går till i verkligheten.

Hans Ek har skapat ett nytt verk genom att bygga på olika lager av beats som Elefantöra har skapat i gränslandet mellan electronica och konstmusik.

Basen är ett samplingsbibliotek som Elefantöra har skapat i samarbete med Gageego. Kärnan i musiken är visionen om en inkluderande och jämlik värld och alla människors lika värde, i synnerhet personer med funktionsnedsättning.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Hanna Ojala – finsk avantgardeelectronica

Zero Magazine har alltid sina ögon och öron öppna åt olika håll och tittar idag …