Wednesday , September 28 2022

Björk – “Atopos”

Den superbegåvade multikonstnären Björk behöver ingen närmare presentation.

Hon jobbar nu med att färdigställa det nya albumet, Fossora, som kommer i slutet av september.

Det är färgat av pandemitiden och Björk beskriver det som sitt ”svampalbum”:
– Mänskligheten gick igenom en unik tid tillsammans. Vi tvingades vara på ett och samma ställe tillräckligt länge för att slå rötter. Jag försökte fånga den känslan. Trädrötter och svampar, de gräver sig djupt ner i jorden…

Ni hör den utmärkta förstasingeln ”Atopos” här.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Björk

Björk till Sverige

En spelning på svensk mark i augusti.