Saturday , April 13 2024

Björk – “Atopos”

Den superbegåvade multikonstnären Björk behöver ingen närmare presentation.

Hon jobbar nu med att färdigställa det nya albumet, Fossora, som kommer i slutet av september.

Det är färgat av pandemitiden och Björk beskriver det som sitt ”svampalbum”:
– Mänskligheten gick igenom en unik tid tillsammans. Vi tvingades vara på ett och samma ställe tillräckligt länge för att slå rötter. Jag försökte fånga den känslan. Trädrötter och svampar, de gräver sig djupt ner i jorden…

Ni hör den utmärkta förstasingeln ”Atopos” här.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Ægir – experimentell electronica från Island

I nordisk mytologi är Ægir en jätte som härskar över havet. En ganska passande referens, …