Foto: Jonas Fransson

aux animaux – “Night”

Känns julivädret lite för soligt och sommarstämningen lite för lättsam? 

Då kan ni, i sällskap med Stockholmsbaserade Gözde Düzer – alias aux animaux – dyka ner i det suggestiva mörkret. 

Med ett brett spektrum av fina influenser – från Massive Attack och John Carpenter till Anna von Hausswolff – bjuder hon på en spännande kombination av melankoliska syntslingor, kusliga thereminljud och säregen sång.

På den nya singeln, “Night”, fortsätter aux animaux att utforska skräckgenren. Lеten handlar om en vampyr, som njuter av att leva på natten, och inleds med en sampling av Bela Lugosi från klassikern Dracula. Artisten dedikerar den till alla “children of the night.”

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Ægir – experimentell electronica från Island

I nordisk mytologi är Ægir en jätte som härskar över havet. En ganska passande referens, …