Thursday , October 6 2022

Daniel Bromander – “Relax (Radioland Remix)”

Inte sällan händer det spännande saker när musiker från olika bakgrunder har ett kreativt utbyte.

Daniel Bromander, med en bakgrund inom pop och soul, ville testa något nytt och lät sig remixas av Johan Granlund, alias Radioland, med hjärtat i ambient, drone, noise och glitch.

För att inte färgas för mycket av originalet lyssnade Johan bara ett par sekunder innan han tog sig an Daniels uttrycksfulla vocal stems. Därefter jobbade han förutsättningslöst och redan efter någon timma fanns ljudbilden och arrangemanget där.

Resultat blev själfull elektronisk pop, som beskrivits som ”om George Michael och Vince Clarke möttes över en kopp kaffe och sedan gick raka vägen till studion”.

”Relax” handlar om att hantera tuffa tider med mycket stress. Daniel Bromander beskriver den som ”en uppmaning att andas och slappna av – allt ordnar sig.”

Ni hör den här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Master Servos ger väntande besked i ny electro-singel

Master Servos är det brillianta slutresultatet efter tio års vänskap, trots fallgropar längs med vägen. Musikprojektet sänder från sin musikbas …