Wednesday , October 5 2022

Last Time In Töcksfors – elektronisk festival i Värmland

Töcksfors i Årjängs kommun. 

Drygt tusen invånare. Bekant för Dalslands kanal med två slussar, hembygdsgården Nordmarksstugan och en bilkyrkogård.  

Kanske låter det inte som det självklara semestermålet? Speciellt inte för vänner av alternativ kultur och elektronisk musik. Men man ska inte döma hunden efter håren…

Nu på lördag, 13 augusti, anordnas nämligen Last Time In Töcksfors-festivalen för tionde gången. 

I år med fina artister som Vogon Poetry (läs Zeros intervju här), Machinista (som framför exklusivt material), norska Piston Damp (läs Zeros intervju här), Raindancer, engelska Shelter, Modiga Agenter och Chinese Theatre (som även har releaseparty).

Så varför inte göra en utflykt till Värmland i helgen och kolla på sju intressanta band? 

Läs mer på festivalens hemsida eller Facebooksida.   

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Machinista släpper video inför kommande plattan

Om en dryg månad, 15 juni 2015, släpps Machinistas nya album “Garmonbozia”. Förhandsbeställning och möjlighet att …