Vogon Poetry – tillbaka med ”Atomic Skies”

Senast vi hörde från Vogon Poetry var när de släppte EP:n ”Tankar” i våras. Den Göteborgsbaserade elektropoptrion är nu tillbaka med en ny singel och vi bad Roger Tell om en kommentar:  
– ”Atomic Skies” är en hejdlös flirt med spelet Fallout och ett äventyr i den postapokalyptiska ödemarken. En upptempolåt med en catchy refräng och en ljudbild som doftar både 8-bitars retro och modernt beat. Varför gjorde vi då en låt inspirerad av Fallout? Jo, delvis för att vi älskar rollspel, science fiction och fantasy i allmänhet, men i det här fallet framförallt för att våra söner spelat sönder Fallout totalt och under flera år matat oss med historier från The Commonwealth. Urpremiären för ”Atomic Skies” var i juni under vår första riktiga livespelning sedan Corona slog till. Idag släpps den som en singel med två extraspår i form av mixar av ”Tankar” och ”Passion” från vår senaste fullängdare, Deep Thought. I augusti följs den upp av en remix-EP.

Ni hör ”Atomic Skies” här:  

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …