Friday , October 7 2022

Vogon Poetry – tillbaka med ”Atomic Skies”

Senast vi hörde från Vogon Poetry var när de släppte EP:n ”Tankar” i våras. Den Göteborgsbaserade elektropoptrion är nu tillbaka med en ny singel och vi bad Roger Tell om en kommentar:  
– ”Atomic Skies” är en hejdlös flirt med spelet Fallout och ett äventyr i den postapokalyptiska ödemarken. En upptempolåt med en catchy refräng och en ljudbild som doftar både 8-bitars retro och modernt beat. Varför gjorde vi då en låt inspirerad av Fallout? Jo, delvis för att vi älskar rollspel, science fiction och fantasy i allmänhet, men i det här fallet framförallt för att våra söner spelat sönder Fallout totalt och under flera år matat oss med historier från The Commonwealth. Urpremiären för ”Atomic Skies” var i juni under vår första riktiga livespelning sedan Corona slog till. Idag släpps den som en singel med två extraspår i form av mixar av ”Tankar” och ”Passion” från vår senaste fullängdare, Deep Thought. I augusti följs den upp av en remix-EP.

Ni hör ”Atomic Skies” här:  

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

RAMN – “En krona av ormar”

Låt oss titta närmare på en intressant Göteborgsduo. RAMN, som består av rutinerade Mattias och …