Thursday , April 18 2024
Foto: Kim Jonsson

Moist – ny singel och video: “Under My Skin”

Låt oss titta närmare på ett nytt släpp från en av Sveriges mest kreativa artister, David Elfström Lilja, som inte bara är musiker, utan även jobbar som designer, remixartist och driver ett skivbolag. Han har samarbetat med storheter som Moby, Pet Shop Boys, Kent och Ratata, men är framförallt känd för sin snygga elektroniska pop under aliaset Moist.

Senast vi hörde från Moist var i samband med “Hearts Burn Slow”, som remixades av självaste Tangerine Dream.

På sin nya singel, ”Under My Skin”, samarbetar han, i vanlig ordning, med låtskrivar- och producentpartnern Maria Marcus. Förutom Maria på sång, så gästas låten av Marcus Losbjer på trummor och Yoed Nir på cello.

”Under My Skin” kommer med en musikvideo producerad av Mirai Inoue Strand, regisserad av Linnéa F.P. Grahn och filmad av David Martinez, alla elever på Stockholms Filmskola. Huvudrollsinnehavaren är indonesisk-norska Achintya Holte Nilsen, som var med i Miss World 2017.

Läs mer om David Elfström Lilja och Moist i Zero Magazines intervju här.   

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Red Cell

Red Cell tolkar den svenska popmusikhistorien

I våras släppte Red Cell sitt fjärde självbetitlade album som rönt framgångar inom scenen. Nu …