Saturday , August 20 2022
Foto: Kim Jonsson

Moist – ny singel och video: “Under My Skin”

Låt oss titta närmare på ett nytt släpp från en av Sveriges mest kreativa artister, David Elfström Lilja, som inte bara är musiker, utan även jobbar som designer, remixartist och driver ett skivbolag. Han har samarbetat med storheter som Moby, Pet Shop Boys, Kent och Ratata, men är framförallt känd för sin snygga elektroniska pop under aliaset Moist.

Senast vi hörde från Moist var i samband med “Hearts Burn Slow”, som remixades av självaste Tangerine Dream.

På sin nya singel, ”Under My Skin”, samarbetar han, i vanlig ordning, med låtskrivar- och producentpartnern Maria Marcus. Förutom Maria på sång, så gästas låten av Marcus Losbjer på trummor och Yoed Nir på cello.

”Under My Skin” kommer med en musikvideo producerad av Mirai Inoue Strand, regisserad av Linnéa F.P. Grahn och filmad av David Martinez, alla elever på Stockholms Filmskola. Huvudrollsinnehavaren är indonesisk-norska Achintya Holte Nilsen, som var med i Miss World 2017.

Läs mer om David Elfström Lilja och Moist i Zero Magazines intervju här.   

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Josefin Berger – svävande elektropop och vackra dagdrömmar

Hon vill ta med sina lyssnare till en drömvärld och skriver låtar om älvor, orcher …