Tuesday , January 31 2023

The Nordic Act – “Döm inte mig”

Den Göteborgsbaserade elektroniska duon The Nordic Act, med Andreas Andersson som maskinskötare och Linnéa Törnqvist bakom mikrofonen, är tillbaka med en ny singel.

Den här gången handlar det om en låt på svenska. Linnéa beskriver ”Döm inte mig” så här:
– Andreas skrev musiken under nyårshelgen. Låten byggdes utifrån basgången och groovet, som förstärks av syntblippet. Inledningsorden ”vill inte ha några tårar på min grav” kommer från ett samtal jag hade för ett tag sedan. Om döden, hur man vill bli begravd och vad man vill lämna efter sig. Jag tycker om den meningen, eftersom den säger något om livet. Låten kan vara riktad till någon annan, men även till en själv. Jag vill att den som lyssnar ska få ha sitt eget rum och känna att orden landar i ens egen verklighet…

Ni hör ”Döm inte mig” nedan. Läs gärna mer om The Nordic Act i vår intervju här!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Ice Bunny släpper en tredje singel

Under 2019 gjorde Ice Bunny sin scendebut. Nu släpper hon singeln “Gums” som är ett …