Thursday , July 25 2024

The Nordic Act – “Döm inte mig”

Den Göteborgsbaserade elektroniska duon The Nordic Act, med Andreas Andersson som maskinskötare och Linnéa Törnqvist bakom mikrofonen, är tillbaka med en ny singel.

Den här gången handlar det om en låt på svenska. Linnéa beskriver ”Döm inte mig” så här:
– Andreas skrev musiken under nyårshelgen. Låten byggdes utifrån basgången och groovet, som förstärks av syntblippet. Inledningsorden ”vill inte ha några tårar på min grav” kommer från ett samtal jag hade för ett tag sedan. Om döden, hur man vill bli begravd och vad man vill lämna efter sig. Jag tycker om den meningen, eftersom den säger något om livet. Låten kan vara riktad till någon annan, men även till en själv. Jag vill att den som lyssnar ska få ha sitt eget rum och känna att orden landar i ens egen verklighet…

Ni hör ”Döm inte mig” nedan. Läs gärna mer om The Nordic Act i vår intervju här!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

ionnalee | iamamiwhoami

Ionnalee släpper uppdaterad Nitzer Ebb-cover

Ionnalee, iamamiwhoami eller Jonna Lee som hon egentligen heter har släppt en ny coverversion av …