Tuesday , April 16 2024
The Sisters Of Mercy - Live

Sisters of Mercy: trettio nya låtar och en bok av Eldritch…

I en färsk intervju med den flamländska tidningen De Morgen berättade Andrew Eldritch, som numera har Antwerpen som hemstad, att Sisters of Mercy har skrivit hela trettio nya låtar de senaste två åren. 

Enligt Eldritch har kombinationen pandemi-isolering och energi från den nye gitarristen, Dylan Smith, varit fruktsam. De som hoppas på ett nytt album, efter lite drygt tjugo år, har dock inte mycket att hämta:  
Making records is a great way to lose a lot of money. We are an excellent live band, so we sell enough tickets to comfortably support ourselves. We don’t have to make records, menar den ständigt solglasögonprydde excentrikern. 

Vad Andrew Eldritch hellre lägger tid på är bokskrivande. Enligt intervjun med De Morgen jobbar han på ett verk om science fiction-filmer från Sovjetunionen. 

Ja, varför inte? Det finns ju andra kanaler än snåla strömningstjänster för att konsumera musik…    

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Johnathan/Christian – Together We’re Alone

Låt oss starta veckan med ett spännande transatlantiskt samarbete. Christian Granquist från Stockholm och Johnathan …