Friday , August 19 2022
The Sisters Of Mercy - Live

Sisters of Mercy: trettio nya låtar och en bok av Eldritch…

I en färsk intervju med den flamländska tidningen De Morgen berättade Andrew Eldritch, som numera har Antwerpen som hemstad, att Sisters of Mercy har skrivit hela trettio nya låtar de senaste två åren. 

Enligt Eldritch har kombinationen pandemi-isolering och energi från den nye gitarristen, Dylan Smith, varit fruktsam. De som hoppas på ett nytt album, efter lite drygt tjugo år, har dock inte mycket att hämta:  
Making records is a great way to lose a lot of money. We are an excellent live band, so we sell enough tickets to comfortably support ourselves. We don’t have to make records, menar den ständigt solglasögonprydde excentrikern. 

Vad Andrew Eldritch hellre lägger tid på är bokskrivande. Enligt intervjun med De Morgen jobbar han på ett verk om science fiction-filmer från Sovjetunionen. 

Ja, varför inte? Det finns ju andra kanaler än snåla strömningstjänster för att konsumera musik…    

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Dawn of Oblivion – tillbaka med två nya EP-skivor

Helsingborgs mörkt rockande gothfantomer Dawn of Oblivion har mycket på gång. I vår släpps nämligen …