Wednesday , October 5 2022

Johnathan/Christian – Together We’re Alone

Låt oss starta veckan med ett spännande transatlantiskt samarbete.

Christian Granquist från Stockholm och Johnathan Mooney från Los Angeles bildar tillsammans postpunkduon Johnathan/Christian, som fått en del positiv uppmärksamhet för album som Beautiful Hideous och The Nothing I Feel.   

Duon nämner Sisters of Mercy, Bauhaus, Depeche Mode, Joy Division, Siouxsie & The Banshees, The Mission och The Cure som förebilder. Amerikanske Johnathan Mooney spelade förresten tidigare i The New Creatures, som skulle vara förband till Sisters of Mercy i New York, men Andrew Eldritch vägrade med motiveringen att de var “too goth”…

Johnathan/Christian släppte nyligen EP:n Together We’re Alone, som innehåller tre egna låtar och en Adam & the Ants-cover. 

Christian Granquist beskriver innehållet enligt följande:
– Huvudspåret ”My Dying Words” avhandlar en slags revanschkänsla från döden. Efter det följer ”Together We´re Alone”, som är en duett med den italienska vokalisten Elisa Mammoliti och handlar om ensamhet i en relation. Tredjespåret är instrumentella ”My Beautiful, Broken Butterfly” och sedan avslutas EP:n med covern ”Never Trust a Man (With Egg On His Face)”. Vi är båda stora fans av Adam and the Ants. De hade gotiskt mörker, utspejsade texter om små gröna män och intressanta metaforer för utanförskap och ensamhet…     

Ni hör Together We’re Alone här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Dawn of Oblivion – tillbaka med två nya EP-skivor

Helsingborgs mörkt rockande gothfantomer Dawn of Oblivion har mycket på gång. I vår släpps nämligen …