Johnathan/Christian – Together We’re Alone

Låt oss starta veckan med ett spännande transatlantiskt samarbete.

Christian Granquist från Stockholm och Johnathan Mooney från Los Angeles bildar tillsammans postpunkduon Johnathan/Christian, som fått en del positiv uppmärksamhet för album som Beautiful Hideous och The Nothing I Feel.   

Duon nämner Sisters of Mercy, Bauhaus, Depeche Mode, Joy Division, Siouxsie & The Banshees, The Mission och The Cure som förebilder. Amerikanske Johnathan Mooney spelade förresten tidigare i The New Creatures, som skulle vara förband till Sisters of Mercy i New York, men Andrew Eldritch vägrade med motiveringen att de var “too goth”…

Johnathan/Christian släppte nyligen EP:n Together We’re Alone, som innehåller tre egna låtar och en Adam & the Ants-cover. 

Christian Granquist beskriver innehållet enligt följande:
– Huvudspåret ”My Dying Words” avhandlar en slags revanschkänsla från döden. Efter det följer ”Together We´re Alone”, som är en duett med den italienska vokalisten Elisa Mammoliti och handlar om ensamhet i en relation. Tredjespåret är instrumentella ”My Beautiful, Broken Butterfly” och sedan avslutas EP:n med covern ”Never Trust a Man (With Egg On His Face)”. Vi är båda stora fans av Adam and the Ants. De hade gotiskt mörker, utspejsade texter om små gröna män och intressanta metaforer för utanförskap och ensamhet…     

Ni hör Together We’re Alone här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

The Sisters Of Mercy - Live

Sisters of Mercy: trettio nya låtar och en bok av Eldritch…

I en färsk intervju med den flamländska tidningen De Morgen berättade Andrew Eldritch, som numera …