Wednesday , September 28 2022

Pet Shop Boys spelar sina favoriter i BBC Radio 2 på annandag jul

Vad gör du den 26 december?

Kanske ligger på soffan, smälter julskinkan, läppjar på en glögg och tittar på sentimentala Hollywoodfilmer?

Okej, inget fel i det, men boka in klockan nio (brittisk tid) samma kväll. Då kommer nämligen Pet Shop Boys att ta över BBC Radio 2 för en tre timmar lång show.

I “Pet Shop Boys Takeover” kommer Chris och Neil att spela ett eklektiskt urval av musik, från sextiotalsklassiker till den senaste technon.
– “There will be disco hits, electropop gems, the odd showtune and a fair share of Chris’ personal Northern Soul favourites. Three hours in which there will be no mourning the end of another Christmas… quite the opposite”, hälsar duon.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Extravagant PSB-cover från Elton John och Olly Alexander

Vad sägs om en imponerande och färgsprakande cover? Sir Elton John och den engelska EDM-artisten …