Tuesday , April 23 2024

Bête Noire släpper den bitterljuva julsingeln “Grand Hôtel”

Östergötlands mest glamorösa duo, Bête Noire – som förgyller den svenska musikscenen med dansanta beats, smarta syntmelodier och dekadenta texter – har släppt en julsingel.

Denna heter “Grand Hôtel” och bandet beskriver den som en ganska sorglig historia:
– Det är en bitterljuv… förlåt, bara bitter… låt om att sitta ensam och sviken vid tolvslaget på nyårsafton och försöka döva sitt mörker med Hernö och Auld Lang Syne. Vilket såklart bara ger motsatt effekt.

Som den uppmärksamma Zeroläsaren redan noterat, så sparar inte Bête Noire på de franska accenterna.
– Vi har blivit beskyllda för att vara cirkumflexfanatiker, men vi är bara två boulevardierer som är ute på en oändlig Grand Tour. Är det fel att vara bon vivants, då vill vi inte vara rätt, hälsar bandet från sin bunkerstudio ett stenkast från Sturefors slott.

“Grand Hôtel” är samtidigt ett första smakprov från Tobi Krados soloskiva, Vår man i Mendoza, som kommer att släppas under 2022. Även Bill Krado kommer att släppa ett soloalbum under 2022.

Rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten gör att Bête Noire avvaktar med releaseparty. Den som vill ha ett signerat exemplar av singeln kan dock komma till Hotell Havsbaden i Grisslehamn, helgen vecka 1, där de båda livsnjutarna kommer vara på plats och hålla bandmöte.

Bills nyårslöfte för 2022: Att resa under Södra korset.
Tobis nyårslöfte för 2022: Att handla vin från Barrique Import.

Läs mer om denna nyromantiska duo i Zero Magazines djupgrävande artikel! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Stilla Havet – ny EP och album på gång

Går det att vara mer nyromantiska än så här år 2023? Nej, sannolikt inte.  Stilla …