Wednesday , September 28 2022

Bête Noire släpper den bitterljuva julsingeln “Grand Hôtel”

Östergötlands mest glamorösa duo, Bête Noire – som förgyller den svenska musikscenen med dansanta beats, smarta syntmelodier och dekadenta texter – har släppt en julsingel.

Denna heter “Grand Hôtel” och bandet beskriver den som en ganska sorglig historia:
– Det är en bitterljuv… förlåt, bara bitter… låt om att sitta ensam och sviken vid tolvslaget på nyårsafton och försöka döva sitt mörker med Hernö och Auld Lang Syne. Vilket såklart bara ger motsatt effekt.

Som den uppmärksamma Zeroläsaren redan noterat, så sparar inte Bête Noire på de franska accenterna.
– Vi har blivit beskyllda för att vara cirkumflexfanatiker, men vi är bara två boulevardierer som är ute på en oändlig Grand Tour. Är det fel att vara bon vivants, då vill vi inte vara rätt, hälsar bandet från sin bunkerstudio ett stenkast från Sturefors slott.

“Grand Hôtel” är samtidigt ett första smakprov från Tobi Krados soloskiva, Vår man i Mendoza, som kommer att släppas under 2022. Även Bill Krado kommer att släppa ett soloalbum under 2022.

Rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten gör att Bête Noire avvaktar med releaseparty. Den som vill ha ett signerat exemplar av singeln kan dock komma till Hotell Havsbaden i Grisslehamn, helgen vecka 1, där de båda livsnjutarna kommer vara på plats och hålla bandmöte.

Bills nyårslöfte för 2022: Att resa under Södra korset.
Tobis nyårslöfte för 2022: Att handla vin från Barrique Import.

Läs mer om denna nyromantiska duo i Zero Magazines djupgrävande artikel! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Lustans Lakejer – “Rialto”

1985 gav Ulf Lundell ut den mörka skilsmässoskivan Den vassa eggen, som innehöll den gripande …