Wednesday , October 5 2022
Foto: Joerg Grosse Geldermann

Ny singel från Deine Lakaien – “Nightfall”

I våras släppte det tyska kultbandet Deine Lakaien sin första skiva på drygt sju år. 

Det handlade om ett dubbelalbum, Dual, där ena halvan bestod av covers på artister som haft en stor betydelse för Alexander Veljanov och Ernst Horn. Däribland The Cure, Patti Smith, Soundgarden, Kate Bush och Jacques Brel.

Redan nu är den avantgardistiska duon tillbaka med en ny singel. Denna heter ”Nightfall” och är tematiskt inspirerad av Pink Floyds ”Set The Controls For The Heart Of The Sun”.
– Det handlar om en resa i natten, mot stjärnorna, upp i oändligheten som är en symbol för vår längtan efter ett hem i fjärran, förklarar Ernst Horn.

En ny skiva från Deine Lakaien utlovas redan till vintern!  

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Deine Lakaien – live i Berlin

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo) Drama, skönhet och melankoli. Zero var med när …