Thursday , December 1 2022
Foto: Joerg Grosse Geldermann

Ny singel från Deine Lakaien: “Run”

Det tyska kultbandet Deine Lakaien släpper i april sin första skiva sedan 2014. 

Det handlar om ett dubbelalbum, Dual, där ena halvan består av nyskrivet material och andra halvan är covers på låtar som haft en stor betydelse för Alexander Veljanov och Ernst Horn.

På coverskivan hittar man nytolkningar av bland andra Soundgarden, Kate Bush och Jacques Brel. Som förstasingel släpptes en melankolisk version av Bruce Springsteens och Patti Smiths ”Because The Night”. Därefter fick vi ta del av deras tolkning av The Cures ”The Walk”. 

På det sista singelsläppet innan Dual höjer Deine Lakaien (med spår av Göteborgshumor) tempot från ”The Walk”. Låten heter nämligen ”Run” och är en egen komposition. 

Dual kommer i både CD- och vinylvariant, som lyxigt boxset, i digital form och via alla streamingportaler.

DEINE LAKAIEN, Dual

CD 1

Because Of Because
Sick Cinema
In Your Eyes
Snow
Happy Man
Run
Les Oiseaux
Unknown Friend
Qubit Man
Someone To Come Home To

CD 2

Because The Night
Spoon
The Walk
Dust In The Wind
Suspended In Gaffa
La Chanson Des Vieux Amants
Black Hole Sun
Lady D’Arbanville
Song Of The Flea
My December

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Deine Lakaien – live i Berlin

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo) Drama, skönhet och melankoli. Zero var med när …