Friday , October 7 2022

Extravagant PSB-cover från Elton John och Olly Alexander

Vad sägs om en imponerande och färgsprakande cover?

Sir Elton John och den engelska EDM-artisten Olly Alexander, från Years & Years, förgyllde nyligen årets Brit Awards med en cover av Pet Shop Boys ”It’s a Sin.”

Mycket passande och kanske inte speciellt oväntat, eftersom Olly Alexander samarbetade med  Pet Shop Boys på singeln ”Dreamland” och dessutom spelar huvudrollen i den brittiska tv-serien It’s a Sin, som handlar om en grupp homosexuella vänners vedermödor under AIDS-epidemin i åttiotalets London.

Covern startar som en dramatisk ballad, men exploderar snart till elektronisk discoextravaganza. Föga förvånade var Neil och Chris överväldigade.

Som pricken över ”i” går intäkterna till Elton John Aids Foundation. Stöd dem genom att lyssna: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Pet Shop Boys spelar sina favoriter i BBC Radio 2 på annandag jul

Vad gör du den 26 december? Kanske ligger på soffan, smälter julskinkan, läppjar på en …